Burun Ucunun Çok Fazla Yukarıya Kalkık Olması Ve Kısa Burun

Burun Ucunun Çok Fazla Yukarıya Kalkık Olması Ve Kısa Burun

Aslında burun ucunun normalden çok daha fazla kalkık olması nedeni ile başvuran hastalarımız. Düşük burun ucu nedeni ile gelen hastalarımıza oranla çok daha azdır. Ama fazlasıyla kalkmış olan burun ucu gerçekten de hiç doğal olmayan. Yapay bir görüntü verir. Delikler karşıdan bakıldığında belirgin olarak görülür. Aynı zamanda bu burunlar yüze oranla çok kısa görülürler. Buda ayrı bir olumsuzluk katar.

Ama tabiî ki bu konuda deneyimli olan hekimler. Öncelikle kıkırdakları uygun yerinde kullanarak burun en alt kısmında uzatma işlemi gerçekleştirilir ve yüz bütünlüğüne uygun altın oranlar dâhilinde doğal görünen burun yapısı elde ederler. Aşırı kalkıktık giderilip. Kısa olan burun normal boyutlarına getirilir.

       Burada önemli bir husus birçok burun probleminde daha önce ameliyat olup kötü sonuçlar alan hastamızda 6 ay – 1 yıl gibi beklenmesi önerilirken fazla kalkık yapılmış. Fazla kısa olmuş burunlardan uzun bir süre beklemesi önerilmez. Derinin burunun o şekline adapte olup küçülmesine izin verilmemelidir. O takdirde normal boyutlara getirmeye çalışırken direnç gösterilir.

Op. Dr. Yusuf Can

Bir önceki makalemiz Burun Sırtının Çok Basık Olması ile ilgilidir. Makaleye buradan ulaşabilirsiniz.